WhatPulse Forums » Support » Client software v » No Download counting on high speeds Welcome back, Guest.


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
No Download counting on high speeds
06-01-2020, 11:03 AM
Post: #1
No Download counting on high speeds
Hello!

I just found out if I download with full speed (1Gbit) Whatpulse stops counting the download...

I am using the newest Version.

Does someone has the same issue?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
06-03-2020, 10:18 AM
Post: #2
RE: No Download counting on high speeds
(06-01-2020 11:03 AM)iOChris Wrote:  Hello!

I just found out if I download with full speed (1Gbit) Whatpulse stops counting the download...

I am using the newest Version.

Does someone has the same issue?
Yeah, same issue. Doesn't count speeds above like 300 Mbit/s or so.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
06-26-2020, 07:16 AM
Post: #3
RE: No Download counting on high speeds
My Download/Upload doesn't count on any speedSad First it was week ago. i serched that it could be problem with WinPcap, I changed to Npcap and it started counting till today.
Any guess how to fix it?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-09-2020, 09:59 AM (This post was last modified: 07-10-2020 08:01 PM by TehMoff.)
Post: #4
RE: No Download counting on high speeds
Same or similar issue here. Once you pass a certain speed it just stops counting, even if it slows down later on.
Only way to get it back on track seems to be a reboot.

I first noticed it yesterday, not sure how long it's been going on. Been having an unusual high number of crashes the past weeks/months as well.

(Running Win 10 Pro 64-bit, WhatPulse 2.8.4)

*edit*

I just noticed this thread https://whatpulse.org/forums/showthread.php?tid=7855
Will try switching to Npcap as mentioned above.

*edit*

I shut down WhatPulse, installed Npcap/uninstalled WinPcap and rebooted.
So far so good, it's working again! But haven't hit any good speeds yet, so we'll see Big Grin

*edit*

Nah, breaks again after a while Sad
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-16-2020, 07:42 AM
Post: #5
RE: No Download counting on high speeds
Fun fact that inside the client all the uploads and downloads are appears and counting but neither on geek Toggle nor on pulses - doesn't

[Image: 31088313_m.gif]
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-16-2020, 07:55 AM
Post: #6
RE: No Download counting on high speeds
The network interfaces seems to be independent on WinPcap as even on the portable version at work with no WinPcap installed it sees traffic, but it does not count any upload/download for that computer in the pulses. Interestingly the Owerview shows the numbers counted, just has 0 at unpulsed.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-27-2020, 08:47 PM
Post: #7
RE: No Download counting on high speeds
It's getting pretty ridiculous.

Pulsed traffic last week: 426.41GB Download 244.93GB Upload

In reality? Downloaded 4.89 TB and uploaded 900GB.

I'd get premium if the shit actually worked.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
07-28-2020, 09:52 AM (This post was last modified: 08-07-2020 06:33 AM by TehMoff.)
Post: #8
RE: No Download counting on high speeds
I eventually had to uninstall Npcap altogether, pretty sure it caused some weird network driver crash when reaching high speeds (NDIS.sys / event id 10400) which has yet to occur again after uninstalling it.
I've tried Googling a solution, but none has worked so far Sad

*edit*

I was in the wrong, the NDIS event id 10400 still occurs, but far far less.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-05-2020, 05:59 PM
Post: #9
RE: No Download counting on high speeds
I wonder where the devs are.
This has been mentioned several times and never a reply.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
09-01-2020, 04:19 PM
Post: #10
RE: No Download counting on high speeds
I've updated Windows 10 to build 2004 and Npcap tp 0.9997. It seems to work rather well for me now, but I haven't had a good opportunity to test speeds so can't be sure!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Upload and download swapped Nick3252 1 846 07-22-2020 08:02 PM
Last Post: abpop
Bug WIndows High CPU Usage necenzurat 11 7,413 07-21-2020 05:31 PM
Last Post: OldSkoolBoy
  High CPU Usage - On wake-up ClayC 9 2,278 06-19-2020 10:22 PM
Last Post: FamilienVater
  Heatmap On = High CPU Usage Dark_wizzie 3 2,035 03-19-2017 07:28 AM
Last Post: Dark_wizzie
  Incorrect Network Upload/Download cahern7 11 6,148 11-21-2016 07:13 PM
Last Post: smitmartijn
  [CLOSED] Java Games are not counting? iOChris 3 1,940 10-31-2016 08:13 PM
Last Post: smitmartijn
  Connected to VPN Windows not counting anymore iOChris 1 1,674 10-27-2016 12:57 AM
Last Post: Ruben_Koster
  [Linux] Inaccurate download numbers Frogging101 7 3,403 04-13-2016 06:55 PM
Last Post: LukeLR
  CTRL+W Counting 00Eraser00 7 3,847 02-29-2016 10:01 AM
Last Post: 00Eraser00
  [SOLVED] upload and download not updating correctly windows 8.1 MrLinuxFish 1 1,858 02-10-2016 06:20 PM
Last Post: smitmartijn

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)