WhatPulse Forums » Support » Client software v » [CLOSED] Portable Mode Welcome back, Guest.


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[CLOSED] Portable Mode
08-06-2016, 05:29 PM (This post was last modified: 10-22-2016 06:36 PM by smitmartijn.)
Post: #1
[CLOSED] Portable Mode
Hello,

I recently installed WhatPulse to my USB drive, and enabled "portable mode", but after a few days of usage between two computers, it stopped working. It gave me a strange runtime error. I ended up installing it locally on my home computer instead of the USB drive to get it working again. However, I would still like to somehow be able to run it from my USB drive at work so I can record my keystrokes and clicks from the work computer. Could anyone give me a rundown on portable mode, and how I could use it in portable mode when I already have it installed locally on my computer? I haven't been able to find much information for portable mode anywhere and how it works. Clicking "portable mode" on my local home computer installation doesn't seem to do anything, since it's installed on the hard drive.

Thanks!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
08-06-2016, 05:47 PM
Post: #2
RE: Portable Mode
Hi,

When you enable portable mode, basically all that it does is copy your local stats and account data to the same directory as where the whatpulse.exe (the client) is located. So if you have the client on an USB drive, you can take your stats with you.

Most of the reasons why the client would give a strange error when on an USB drive, is usually either a bad USB drive or a bad connection. The WhatPulse client doesn't like it when the drive it's on, disconnects. ;-)

So if you've got the client installed on your local hard drive and enable portable mode, you'll see two files popup in the client directory (whatpulse.db & whatpulse.wpw), which you can basically pick up and copy to a USB drive and it'll work portable.

First question you need to ask yourself though, is "why portable mode" - which only has 2 valid answers:

- I can't (or not allowed to) install anything on my work computer
- My work computer doesn't have internet (to pulse)

Only if any of those two questions are a 'yes' - use portable mode, otherwise just install it.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  [CLOSED] Debian Stretch: OpenSSL library not found wullxz 1 683 02-27-2017 05:31 PM
Last Post: smitmartijn
Information [CLOSED] Mouse distance counter in Windows client. TigraPolosatiy 1 571 02-27-2017 05:30 PM
Last Post: smitmartijn
  [CLOSED] docker and whatpulse Sc0rian 16 4,850 11-12-2016 11:23 PM
Last Post: smitmartijn
Bug [CLOSED] What pulse stuck , is what pulse not support for windows 10 ? karahan29 1 712 11-05-2016 10:34 PM
Last Post: smitmartijn
  [CLOSED] Resetting File/Program Directories? Calipup 4 966 10-31-2016 10:39 PM
Last Post: Calipup
  [CLOSED] Win10 x64 | Start Menu / Context Menu / Desktop becomes unresponsive Anthraxium-64 1 642 10-31-2016 08:24 PM
Last Post: smitmartijn
  [CLOSED] Java Games are not counting? iOChris 3 802 10-31-2016 08:13 PM
Last Post: smitmartijn
  [CLOSED] Client Crash macOS Sierra SeeEmAge 3 1,132 09-15-2016 03:42 AM
Last Post: smitmartijn
  [CLOSED] Network traffic not recorded on Ubuntu 16.04 LTS GnaXi 4 1,424 09-15-2016 03:33 AM
Last Post: smitmartijn
  [CLOSED] Does WhatPulse and the WinPCap driver slow down internet? dandu3 2 1,181 08-06-2016 12:45 AM
Last Post: dandu3

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)