WhatPulse Forums » Support » Client software v » [SOLVED] Windows 10, WinPcap and Internet traffic Welcome back, Guest.


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[SOLVED] Windows 10, WinPcap and Internet traffic
12-24-2015, 12:40 PM (This post was last modified: 03-27-2016 01:35 PM by smitmartijn.)
Post: #1
[SOLVED] Windows 10, WinPcap and Internet traffic
Hi,

I have the following issue.

Windows 10 Pro x64
Whatpulse 2.6.3
WinPcap 4.1.3

In the beginning, everything worked fine. Counting keys, mous stats and network traffic.
After a while of using it, I noticed, that there was no Whatpulse icon in the taskbar anymore. The process was running though.
I could kill the process and relaunch Whatpulse, but the icon would not appear. And no stats at all are being counted. And of course nothing is pulsed.

I uninstalled and reinstalled Whatpulse several times, but same issue.
I then uninstalled WinPcap and suddenly the taskbar icon showed up again, I could open the app again.
Stats are being counted (except for network of course) and I could pulse again.

I then ran across Win10Pcap which should be a working replacement for WinPcap under Windows 10, but there was no internet traffic being counted with this. The taskbar icon was visible and I could launch Whatpulse though.

I then uninstalled Win10Pcap and reinstalled WinPcap again and somehow it did work. All was counted and I could pulse.
Until I shut down my computer (I guess a restart would have caused the same) and the issue with no taskbar icon, no app launching and no pulsing came up again.

Now I do not want to uninstall and reinstall WinPcap after each restart of my computer Wink

Any ideas how to solve this?

Kind Regards and merry christmas
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-02-2016, 12:35 AM
Post: #2
RE: Windows 10, WinPcap and Internet traffic
Anyone?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-03-2016, 03:17 AM
Post: #3
RE: Windows 10, WinPcap and Internet traffic
Yes my network has stopped being counted as well but im still able to open the app.

My last network pules was on the 13/12/2015 so if your's stopped working around the same time i think there was an update around then so maybe that has something to do with it.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-03-2016, 10:49 AM
Post: #4
RE: Windows 10, WinPcap and Internet traffic
For me this issue started in the beginning of October of 2015.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-03-2016, 12:52 PM
Post: #5
RE: Windows 10, WinPcap and Internet traffic
The last release (2.6.3) was in August, so it might be a Windows update, but I doubt that. It is related to WinPcap (and not so much WhatPulse), but I haven't been able to figure out why it would stall like this.

I also haven't been able to reproduce it on a Windows 10 machine, so it's probably related to a combination of applications you have installed. Can you post the info requested in this thread? http://whatpulse.org/forums/showthread.php?tid=810
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-03-2016, 04:17 PM (This post was last modified: 01-03-2016 04:19 PM by Sm00chY.)
Post: #6
RE: Windows 10, WinPcap and Internet traffic
Thanks for your reply.

I figured out, that it was not related to Whatpulse or WinPcap.

It is related to the devolo cockpit software (http://www.devolo.com/en/Downloads/dLAN-1200+) which is needed for configuring the devolo powerline adapters.
As soon as I have this software installed, the above described issues happen. As soon as this software is uninstalled, everything is working fine with Whatpulse and traffic counting.
This software is installing some (network) services which appear to interfere with WP and/or WinPCap.

/Edit: The same issue seems to be with MacOS 10.11. I had this software installed, and no network was being counted. Unfortunately uninstalling (not just removing the app, but actual uninstalling) is not restoring network traffic counting in OSX though.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-05-2016, 12:04 PM
Post: #7
RE: Windows 10, WinPcap and Internet traffic
Thanks for the info Sm00chY! Only think it's awesome when someone shared the actual fix, as so many things can get in the way of the client..
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-21-2016, 05:50 PM
Post: #8
RE: Windows 10, WinPcap and Internet traffic
(01-03-2016 04:17 PM)Sm00chY Wrote:  It is related to the devolo cockpit software (http://www.devolo.com/en/Downloads/dLAN-1200+) which is needed for configuring the devolo powerline adapters.
As soon as I have this software installed, the above described issues happen. As soon as this software is uninstalled, everything is working fine with Whatpulse and traffic counting.
This software is installing some (network) services which appear to interfere with WP and/or WinPCap.
Where shall I sent the box of Belgian chocolates to?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  [SOLVED] Can't run the Linux version [Driver not loaded Driver not loaded] radioz 2 500 06-20-2019 11:54 AM
Last Post: radioz
  Whatpulse is not recognizing internet traffic Lodisen 8 542 05-22-2019 05:35 PM
Last Post: Trapton
  [SOLVED] Error uploading keyboard/mouse heatmap Wopian 2 497 03-17-2017 12:26 PM
Last Post: Wopian
  [SOLVED] [postmortem] Pulse error: "The specified configuration cannot be used." dgw 4 1,115 03-03-2017 09:54 PM
Last Post: dgw
Information [CLOSED] Mouse distance counter in Windows client. TigraPolosatiy 1 425 02-27-2017 05:30 PM
Last Post: smitmartijn
Bug [CLOSED] What pulse stuck , is what pulse not support for windows 10 ? karahan29 1 559 11-05-2016 10:34 PM
Last Post: smitmartijn
  Connected to VPN Windows not counting anymore iOChris 1 570 10-27-2016 12:57 AM
Last Post: Ruben_Koster
  [SOLVED] Client crashes on startup v. 2.7 Win10x64 Lttngblt 11 2,044 10-08-2016 06:43 PM
Last Post: smitmartijn
  [SOLVED] OS X no longer starts, crashes on startup stuthemonkey 3 726 10-01-2016 06:34 PM
Last Post: smitmartijn
  [SOLVED] Best solution for delaying whatpulse until after panel loads fennectech 1 765 09-15-2016 03:36 AM
Last Post: smitmartijn

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)