WhatPulse Forums » Support » Client software v » linux whatpulse not always starting Welcome back, Guest.


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
linux whatpulse not always starting
03-07-2013, 03:30 AM
Post: #1
linux whatpulse not always starting
I'm running Ubuntu. Most of the time I notice that whatpulse does start when I login, I normally have to manually start it. Sometimes its does load. It is in startup applications.

Anything I can do fix this?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-10-2013, 11:56 AM
Post: #2
RE: linux whatpulse not always starting
Does your startup command has the "onstartup" parameter in it? If you have enabled the startup sequence via the client, it will add the "onstartup" parameter on boot. This parameter will cause the client to wait for 3 seconds before actually initialising, as most of the time the linux GUI is not ready loading when linux starts the client.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-10-2013, 12:28 PM
Post: #3
RE: linux whatpulse not always starting
Would it be possible to add settings about the startup delay? I have some old pcs that need more than 3 seconds to load the desktop and that leads to the error message "no traybar running".

For those with the same problem you can use this as a workaround:

Code:
#!/bin/sh

WPPATH='/usr/bin/whatpulse' # Set this to your whatpulse client executable path including the name of the binary file
STARTUPDELAY='15' # Numbers of seconds to wait before launching the client

if [ -f "$WPPATH" ]; then
    sleep $STARTUPDELAY;
    WPPATH
else
    echo "ERROR: Your WhatPulse client executable path seems to be wrong, change it setting the right path and try again";
    exit 1;
fi
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-29-2013, 11:18 AM
Post: #4
RE: linux whatpulse not always starting
(03-10-2013 12:28 PM)alfio8788 Wrote:  Would it be possible to add settings about the startup delay? I have some old pcs that need more than 3 seconds to load the desktop and that leads to the error message "no traybar running".

+1 for customizable delay or even better - detect if tray is present before starting. I have a quite decent computer, but it still fails to start. In fact, gnome *seems* to wait for whatpulse (nothing else appears before this error dialog).
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-31-2013, 12:28 PM
Post: #5
RE: linux whatpulse not always starting
No such problem on Xubuntu 12.04, or 12.10.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Whatpulse could not find OpenSSL Adrriii 0 52 12-03-2019 12:52 AM
Last Post: Adrriii
  Having trouble running whatpulse on Neon Linux BlackWidow 1 85 12-03-2019 12:02 AM
Last Post: Adrriii
  Cannot start WhatPulse using Ubuntu 19.10 Adrriii 1 146 11-01-2019 02:37 PM
Last Post: Adrriii
  Whatpulse crash [GoT]Jewest 3 263 10-28-2019 01:18 PM
Last Post: [GoT]Jewest
  Updating from jessie to buster breaks whatpulse [GoT]Jewest 2 253 10-28-2019 01:17 PM
Last Post: [GoT]Jewest
  Server error: Missing input! with whatpulse 2.8.4 on Win10 Franck.Dernoncourt 3 589 09-24-2019 10:56 PM
Last Post: kolah
  Whatpulse isn't running after upgrading Ubuntu 1geeky 0 273 08-06-2019 05:46 AM
Last Post: 1geeky
  WhatPulse 64bit install on Lubuntu 19.04 SiKTheGreatOne 0 443 06-30-2019 02:49 AM
Last Post: SiKTheGreatOne
  [SOLVED] Can't run the Linux version [Driver not loaded Driver not loaded] radioz 2 1,138 06-20-2019 11:54 AM
Last Post: radioz
  WhatPulse not opening on Manjaro Linux (Arch distro) tboxley 4 839 05-26-2019 11:30 AM
Last Post: FamilienVater

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)