WhatPulse Forums » Support » Client software v » "Already Running" on startup Welcome back, Guest.


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
"Already Running" on startup
02-13-2013, 05:06 AM
Post: #1
"Already Running" on startup
I installed the newest version not too long ago, and now every time I restart, it fails with the error message:

"WhatPulse is already running! Only one instance is allowed."

I have uninstalled and reinstalled to no avail, restarting multiple times after I reinstalled but its not working. I disabled the start at runtime in msconfig and it still has this error message.

Please help.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-14-2013, 12:42 AM
Post: #2
RE: "Already Running" on startup
Bumps
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-21-2013, 11:44 PM
Post: #3
RE: "Already Running" on startup
bump, still having this issue after a week of uninstall and multiple restarts. Please help.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-23-2013, 04:05 PM
Post: #4
RE: "Already Running" on startup
Are you sure you're just not missing the icon in the tray menu? Windows hides it by default. The only way the client detects it's already running is if there is a mutex created with a specific name to WhatPulse. Without a running client, that mutex does not exist and the client will be allowed to run.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-23-2013, 09:35 PM (This post was last modified: 02-23-2013 09:47 PM by Bukowskaii.)
Post: #5
RE: "Already Running" on startup
Positive. WhatPusle isn't even installed anymore, but when I try to reinstall I get the same error message when running it for the first time. Where can I verify that there isn't a mutex created by whatpulse even if it isn't running? Something I noticed is that WhatPulse still has a listing in the Windows Startup Progams even though it isn't installed, the path is directs to doesn't exist and its registry entry also doesn't exist, but it is still on the msconfig listing.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-25-2013, 09:02 AM
Post: #6
RE: "Already Running" on startup
Problem is fixed. I had to go into the registry and manually delete the entries for the program start up because the installer doesn't take care of this.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Bug WhatPulse 3.0 stops responding when running on start up Mevious 6 1,102 01-17-2021 09:18 PM
Last Post: Mevious
  Client 3.0 Window opens on startup despite setting it not to XeaLouS 4 757 01-17-2021 12:08 PM
Last Post: smitmartijn
  WhatPulse hangs and crashes on Windows startup td95 0 924 08-17-2020 07:20 AM
Last Post: td95
  Having trouble running whatpulse on Neon Linux BlackWidow 1 1,704 12-03-2019 12:02 AM
Last Post: Adrriii
  Whatpulse isn't running after upgrading Ubuntu 1geeky 0 1,442 08-06-2019 05:46 AM
Last Post: 1geeky
  [SOLVED] Client crashes on startup v. 2.7 Win10x64 Lttngblt 11 7,404 10-08-2016 06:43 PM
Last Post: smitmartijn
  [SOLVED] OS X no longer starts, crashes on startup stuthemonkey 3 2,836 10-01-2016 06:34 PM
Last Post: smitmartijn
  [SOLVED] Client freezes and crashes on first startup Creator13 1 2,061 03-06-2016 12:43 PM
Last Post: smitmartijn
Bug [SOLVED] xubunt: main window on startup always showing bogy 1 3,446 02-25-2015 12:28 PM
Last Post: smitmartijn
  [SOLVED] Clean up required and failing each startup wilrob2 2 3,255 10-02-2014 05:42 PM
Last Post: wilrob2

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)