WhatPulse Forums » Support » Client software v » WhatPulse 2.0.2 Welcome back, Guest.


Thread Closed 
 
Thread Rating:
  • 2 Votes - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WhatPulse 2.0.2
01-19-2013, 07:29 PM
Post: #31
RE: WhatPulse 2.0.2
I just encountered a crash of the linux64bit 2.0.2 version -- the program was frozen... and I luckily had it running in commandline.

I saw about 50 lines of that sqlite3 message with the glibc at the end... and then I killed the process.

however... inbetween those lines, there was a "autopulse on 24 hours" -- and the client was frozen at 9 hours uptime, so I assume the sqlite3 error is not the cause of the freeze.

Code:
Unable to resolve sqlite3 functions for database backup!
[... and many more ...]
Unable to resolve sqlite3 functions for database backup!
Autopulse on uptime:  24
Unable to resolve sqlite3 functions for database backup!
[... and many more ...]
Unable to resolve sqlite3 functions for database backup!
*** glibc detected *** ./whatpulse: malloc(): smallbin double linked list corrupted: 0x0000000003067010 ***
Killed
Find all posts by this user
01-19-2013, 08:07 PM
Post: #32
RE: WhatPulse 2.0.2
Thanks alot and good work with this update!
Find all posts by this user
01-19-2013, 11:31 PM
Post: #33
RE: WhatPulse 2.0.2
Auto pulse crashes 2.0.2 client on Win7 x64
Find all posts by this user
01-20-2013, 10:00 AM
Post: #34
RE: WhatPulse 2.0.2
There is a horrible stupid bug in the pulsing where it disabled to 'Pulse!' button when it's pulsing, but for some reason it doesn't check whether the pulse button actually exists. I will get an updated version tomorrow to fix that issue. Seems like the most problems are originated from there. Sorry! -_-
Visit this user's website Find all posts by this user
01-20-2013, 11:15 AM
Post: #35
RE: WhatPulse 2.0.2
(01-20-2013 10:00 AM)smitmartijn Wrote:  There is a horrible stupid bug in the pulsing where it disabled to 'Pulse!' button when it's pulsing, but for some reason it doesn't check whether the pulse button actually exists. I will get an updated version tomorrow to fix that issue. Seems like the most problems are originated from there. Sorry! -_-

Could you do a fast check over the network stats->country / app statistics and uptime->boot / app stats functions too? Since i disabled those and the auto pulses all the crashes seems to be gone (none in about 16 hours), while i had a couple when they were enabled.
Find all posts by this user
01-20-2013, 04:38 PM (This post was last modified: 01-20-2013 04:40 PM by Yvese.)
Post: #36
RE: WhatPulse 2.0.2
Made a pic showing how inaccurate the network tracking ( Mainly uploads ) is for me:

http://i.imgur.com/EldFYQc.png

I initially thought 2.0.2 fixed it but it's still just as bad as previous versions.
Find all posts by this user
01-20-2013, 08:10 PM
Post: #37
RE: WhatPulse 2.0.2
Still far too frequent writes to disk!
I have no long-term measurement as 2.02 fails quite often, but 2.01 writes about 80 MB per hour, which is just below the usage of firefox during active browsing. Any other process is negligible against these numbers. 2.02 does about one half to one third of that - great, but not enough. That not only brings noticeable disk load to HDD users, but also has quite a negative effect on SSDs as well. Not only because of the sum of writes, but because it is done very frequently in very small chunks (below page size), so that the real write amount to the NAND is considerably higher, in the region of 1 GB per day on 24/7 systems.
Find all posts by this user
01-21-2013, 12:47 AM
Post: #38
RE: WhatPulse 2.0.2
Unlike other users, my network tracking seems to be pretty spot-on (within +/- 2%).

Thanks for the update. Big Grin
Find all posts by this user
01-21-2013, 05:26 AM
Post: #39
RE: WhatPulse 2.0.2
I can verify that network usage now appears to be accurate on linux. I When just about saturating a gigabit link I saw 115 megabytes/sec on whatpulse which is what I would expect for saturating a 1 gig link so that is good. Unfortunately it doesn't look like CPU usage has decreased at all for me (whatpulse still using 30-40% of one core on a core i7 to monitor network).
Find all posts by this user
01-21-2013, 07:47 AM
Post: #40
RE: WhatPulse 2.0.2
I previously reported a start-up crash with WhatPulse 2.0.1 running under Windows in this thread:
http://whatpulse.org/forums/showthread.p...&pid=19428

The good news:
WhatPulse 2.0.2 seems to fix this as I can start the application up, complete the initial wizard to sign-in, and everything seems to be working correctly.

The bad news:
It seems to silently crash, usually after a very short period of time (mere minutes after starting). Worse, the same behaviour is also witnessed on my Mac OS X system running WhatPulse 2.0.2 while 2.0.1 was seemingly stable.

A crash log on Windows:
Problem signature
Problem Event Name: APPCRASH
Application Name: whatpulse.exe
Application Version: 2.0.2.0
Application Timestamp: 50f86744
Fault Module Name: whatpulse.exe
Fault Module Version: 2.0.2.0
Fault Module Timestamp: 50f86744
Exception Code: c0000005
Exception Offset: 00062876
OS Version: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Locale ID: 3081
Additional Information 1: 0a9e
Additional Information 2: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789
Additional Information 3: 0a9e
Additional Information 4: 0a9e372d3b4ad19135b953a78882e789

From Mac OS X:
~ /Applications/WhatPulse.app/Contents/MacOS/whatpulse
Database check: "ok"
Opened database file: "/Users/REMOVED/Library/Application Support/WhatPulse/whatpulse.db"
Starting NetworkMonitor..
NetworkMonitor: Starting interface 4
pcap thread started on interface "en0"
WhatPulse has started
QLayout: Attempting to add QLayout "" to QWidget "", which already has a layout
[1] 37968 segmentation fault /Applications/WhatPulse.app/Contents/MacOS/whatpulse

I should point out that I have two Windows systems and the Exception Offset is always the same in every crash on both systems so it seems to be the same root issue on both in each crash.
Find all posts by this user
Thread Closed 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Cannot start WhatPulse using Ubuntu 19.10 Adrriii 1 87 11-01-2019 02:37 PM
Last Post: Adrriii
  Whatpulse crash [GoT]Jewest 3 202 10-28-2019 01:18 PM
Last Post: [GoT]Jewest
  Updating from jessie to buster breaks whatpulse [GoT]Jewest 2 198 10-28-2019 01:17 PM
Last Post: [GoT]Jewest
  Server error: Missing input! with whatpulse 2.8.4 on Win10 Franck.Dernoncourt 3 556 09-24-2019 10:56 PM
Last Post: kolah
  Whatpulse isn't running after upgrading Ubuntu 1geeky 0 227 08-06-2019 05:46 AM
Last Post: 1geeky
  WhatPulse 64bit install on Lubuntu 19.04 SiKTheGreatOne 0 377 06-30-2019 02:49 AM
Last Post: SiKTheGreatOne
  WhatPulse not opening on Manjaro Linux (Arch distro) tboxley 4 779 05-26-2019 11:30 AM
Last Post: FamilienVater
  Whatpulse won't start, Unable to install crashRpt! Bai.Bing 0 309 05-24-2019 01:02 PM
Last Post: Bai.Bing
  Whatpulse is not recognizing internet traffic Lodisen 8 1,036 05-22-2019 05:35 PM
Last Post: Trapton
Exclamation giving pcap permissions breaks whatpulse ajencks1 0 405 04-18-2019 01:08 AM
Last Post: ajencks1

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)