WhatPulse Forums » Support » Client software v » port problems Welcome back, Guest.


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
port problems
01-06-2008, 12:30 PM
Post: #11
port problems
[ PC / LAPTOP ] --- > [ ROUTER ] ---> [ ISP ]

A PC or laptop in your LAN uses the router as default gateway, where the router decided whether it's internal traffic (laptop to pc, or something), if the router doesn't see it as internal traffic, it'll push it towards its default gateway, which is a router of your ISP.

Netmasks only have to do with an IP range you're in; 255.255.255.0 are 254 IP's, and 255.255.254.0 are 510 IP's. It only means your ISP has put your external IP in a range that has 510 IP's in it.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
Information Proxy Problems with Win8 x64 and company network W3a$el 0 967 07-22-2015 12:19 PM
Last Post: W3a$el
  Problems with Installation on OSX Avtar 1 1,081 03-03-2015 04:59 PM
Last Post: smitmartijn
  [SOLVED] Antergos whatpulse problems satshow 3 3,321 08-03-2014 09:30 PM
Last Post: Wopian
  some problems no email/no pulse on Win7 ruzga2 3 4,283 11-11-2013 01:05 AM
Last Post: ruzga
  Does WhatPulse only monitor Port 80/443? dj_chalky 1 3,409 05-03-2013 08:01 PM
Last Post: smitmartijn
  Pulsing problems matthieuvb 2 4,883 03-12-2013 05:53 PM
Last Post: matthieuvb
  2.0.4 Freezing Problems devmonster 18 22,056 02-22-2013 08:32 PM
Last Post: koekwau5
  2.0.4 doesn't save settings/still having network problems RaymondTracer 0 3,211 02-10-2013 11:41 AM
Last Post: RaymondTracer
  Crash whenever I open Quake source port "Darkplaces" Stachekip 1 3,723 12-31-2012 08:30 AM
Last Post: MAX3400
  TouchPad Problems Orcris 7 2,526 09-17-2011 08:06 PM
Last Post: jmrk

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)