WhatPulse Forums » Support » Client software v » No interfaces listed in Ubuntu 12.10 Welcome back, Guest.


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 1 Votes - 1 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
No interfaces listed in Ubuntu 12.10
12-26-2012, 08:48 PM (This post was last modified: 12-26-2012 09:09 PM by drdamour.)
Post: #1
No interfaces listed in Ubuntu 12.10
pretty sure i got all the right packages although i couldn't find an openssl-devel package. Do have libssl-dev installed though. Pulsing seems to work fine. Ran the setcap command on whatpulse binary as well. It just doesn't list any interfaces

Got libpcap0.8 installed, maybe i need a diff version?

cdamour@damour:/bin$ getcap ./whatpulse
./whatpulse = cap_net_admin,cap_net_raw+eip

anyone got it working in quantal?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-26-2012, 09:11 PM (This post was last modified: 12-26-2012 09:18 PM by MAX3400.)
Post: #2
RE: No interfaces listed in Ubuntu 12.10
You got root permissions to listen/list interface when starting WhatPulse? Can you run an ifconfig and get decent output as that same user you are trying to run WhatPulse with?

I installed these packages for networking: libpcap0.8 libpcap0.8-dev

And ran sudo setcap cap_net_raw,cap_net_admin=eip ./whatpulse
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-26-2012, 09:35 PM
Post: #3
RE: No interfaces listed in Ubuntu 12.10
(12-26-2012 09:11 PM)MAX3400 Wrote:  You got root permissions to listen/list interface when starting WhatPulse?

Not sure what this means, sorry. Is there something i can run to find out?

(12-26-2012 09:11 PM)MAX3400 Wrote:  Can you run an ifconfig and get decent output as that same user you are trying to run WhatPulse with?
yeah, ifconfig is outputting eth1 my only connection

(12-26-2012 09:11 PM)MAX3400 Wrote:  I installed these packages for networking: libpcap0.8 libpcap0.8-dev
And ran sudo setcap cap_net_raw,cap_net_admin=eip ./whatpulse

yup did that
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-04-2013, 07:54 PM
Post: #4
RE: No interfaces listed in Ubuntu 12.10
Did you solve the problem? I'm running into to same issues here...
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-04-2013, 08:14 PM
Post: #5
RE: No interfaces listed in Ubuntu 12.10
nope, still not working for me. open to suggestions
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-04-2013, 11:51 PM
Post: #6
RE: No interfaces listed in Ubuntu 12.10
Do the network stats work if you run WP as root?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-05-2013, 10:22 AM
Post: #7
RE: No interfaces listed in Ubuntu 12.10
(01-04-2013 11:51 PM)dl1000v Wrote:  Do the network stats work if you run WP as root?

I'm having the same issue as well on a fresh Ubuntu 12.10 installation.
Running WP as root didn't make any difference at all.
Running it manually via the terminal doesn't return any errors that could lead to the network stats issue.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-06-2013, 06:11 PM
Post: #8
RE: No interfaces listed in Ubuntu 12.10
I'm not sure why it isn't seeing your interface, but I'm running 12.10 as well and it's working, so there is hope.
Maybe it's a problem with libpcap? I think I would try removing it and purging it's config files, then re-installing:
Code:
sudo apt-get remove libpcap0.8 --purge
sudo apt-get update
sudo apt-get install libpcap0.8
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-07-2013, 05:23 PM
Post: #9
RE: No interfaces listed in Ubuntu 12.10
Could you check whether these files exists?

/sys/class/net/eth0/device/vendor
/sys/class/net/eth0/device/device
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
01-08-2013, 12:22 AM
Post: #10
RE: No interfaces listed in Ubuntu 12.10
hi,

I checked it with the notebook that had problems with the LAN but simultaneously not with the WLAN card and *drumroll* only the "vendor" file exists, not the "device"-file.
Earlier today I checked my work notebook where LAN works, on that one both files exist.

Hope that helps...
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Cannot start WhatPulse using Ubuntu 19.10 Adrriii 1 140 11-01-2019 02:37 PM
Last Post: Adrriii
  Whatpulse isn't running after upgrading Ubuntu 1geeky 0 271 08-06-2019 05:46 AM
Last Post: 1geeky
  Ubuntu 16.04 and Libqt5 VanackSabbadium 0 489 06-09-2019 02:24 PM
Last Post: VanackSabbadium
  [CLOSED] Network traffic not recorded on Ubuntu 16.04 LTS GnaXi 4 1,742 09-15-2016 03:33 AM
Last Post: smitmartijn
  Ubuntu on Mac SeeEmAge 0 735 04-29-2016 09:10 PM
Last Post: SeeEmAge
  Memory leak WhatPulse 2.6.3 on Ubuntu 15.04 Wouter0100 2 1,978 01-07-2016 11:52 AM
Last Post: Wouter0100
Sad [Ubuntu 14.04.3] Mouse clicks not logged Carlgo11 0 966 12-16-2015 09:45 AM
Last Post: Carlgo11
  [CLOSED] WhatPulse not starting - Ubuntu 12.04 on Chromebook Code-E 6 2,702 05-19-2015 05:58 PM
Last Post: Divisi
  [SOLVED] Uninstall from Ubuntu vell 1 1,612 02-24-2015 09:05 PM
Last Post: smitmartijn
  Inactive interfaces, PPPOE connection Cyph 3 2,048 01-01-2015 09:11 PM
Last Post: smitmartijn

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)