WhatPulse Forums » Support » Client software v » WhatPulse 2.0 - Not recording Network traffic Welcome back, Guest.


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
WhatPulse 2.0 - Not recording Network traffic
12-24-2012, 11:35 AM
Post: #1
WhatPulse 2.0 - Not recording Network traffic
Hi! I'm running WhatPulse v2.0 on Win7 Ultimate x64.

It seems to not be recording or detecting any sort of network traffic at all.

I'm currently plugged in directly to my router, i.e. not using wireless at all. Integrated card, not a separate network card

Any help on getting this to work would be greatly appreciated! Thanks~
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-24-2012, 11:57 AM
Post: #2
RE: WhatPulse 2.0 - Not recording Network traffic
Have you completed the WinPCap installer that is run during the WhatPulse installation?
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-25-2012, 12:56 AM
Post: #3
RE: WhatPulse 2.0 - Not recording Network traffic
(12-24-2012 11:57 AM)smitmartijn Wrote:  Have you completed the WinPCap installer that is run during the WhatPulse installation?

Oh.... my first thought was that it was spam... i think it's an automatic reaction of mine! I'll get that sorted. Thank you!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-25-2012, 01:14 AM
Post: #4
RE: WhatPulse 2.0 - Not recording Network traffic
Tnx, how simple can it be :-)
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-25-2012, 10:03 AM (This post was last modified: 12-25-2012 10:04 AM by [NoV]LaZ.)
Post: #5
RE: WhatPulse 2.0 - Not recording Network traffic
Hello.

I'm having the same issue, yet I have installed WinPCap along with WhatPulse and it doesn't seem to record network bandwidth. I currently have 0.6KB upload and 0.0KB download after 24 hours of installing 2.0. That's an insignificant amount; either something is wrong or I probably don't understand how the network recording stuff works.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-25-2012, 10:47 AM
Post: #6
RE: WhatPulse 2.0 - Not recording Network traffic
(12-25-2012 10:03 AM)war1us Wrote:  That's an insignificant amount; either something is wrong or I probably don't understand how the network recording stuff works.

Do the network interfaces in your Network tab coincide with the real network interfaces that you have in your computer? Could be possible it's not seeing your active interface, but is listening to your wireless interface or something similar.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-25-2012, 02:09 PM
Post: #7
RE: WhatPulse 2.0 - Not recording Network traffic
Same as OP, I don't have a wireless connection, it's an integrated card.

Under the network tab, it doesn't pick any interface. When starting the PC up, Local Area Connection appears as the interface for about 10 secs while uploading with 0.1KB/s and then it disappears.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-25-2012, 02:18 PM
Post: #8
RE: WhatPulse 2.0 - Not recording Network traffic
As I understand the protocol, WinPCap can record wireless connections. The user has to specify the IP address of the wireless connection to enable the interface in order for WP to count its statistics. Beyond that, an experienced network admin can help set you up. I only understand the basics enough to diagnose the problem and come up with possible solutions.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-26-2012, 02:04 PM
Post: #9
RE: WhatPulse 2.0 - Not recording Network traffic
(12-24-2012 11:57 AM)smitmartijn Wrote:  Have you completed the WinPCap installer that is run during the WhatPulse installation?

I also thought it was spam, thanks for this answer!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-28-2012, 05:32 PM
Post: #10
RE: WhatPulse 2.0 - Not recording Network traffic
i had the same problem. no network traffic was recorded and the network interfaces list was empty.
i saw that i had installed the TCP/IPv6 protocoll and uninstalled it. now everything is working fine. i run WinXP Blush
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Cannot start WhatPulse using Ubuntu 19.10 Adrriii 7 686 03-31-2020 09:39 PM
Last Post: Lieutenant_Dan
  Cannot start Whatpulse successfully on Manjaro 18.1.4 (Arch Linux) anijatsu 2 412 01-12-2020 04:06 PM
Last Post: Adrriii
  Whatpulse could not find OpenSSL Adrriii 0 314 12-03-2019 12:52 AM
Last Post: Adrriii
  Having trouble running whatpulse on Neon Linux BlackWidow 1 400 12-03-2019 12:02 AM
Last Post: Adrriii
  Whatpulse crash [GoT]Jewest 3 702 10-28-2019 01:18 PM
Last Post: [GoT]Jewest
  Updating from jessie to buster breaks whatpulse [GoT]Jewest 2 588 10-28-2019 01:17 PM
Last Post: [GoT]Jewest
  Server error: Missing input! with whatpulse 2.8.4 on Win10 Franck.Dernoncourt 3 951 09-24-2019 10:56 PM
Last Post: kolah
  Whatpulse isn't running after upgrading Ubuntu 1geeky 0 497 08-06-2019 05:46 AM
Last Post: 1geeky
  WhatPulse 64bit install on Lubuntu 19.04 SiKTheGreatOne 0 715 06-30-2019 02:49 AM
Last Post: SiKTheGreatOne
  WhatPulse not opening on Manjaro Linux (Arch distro) tboxley 4 1,341 05-26-2019 11:30 AM
Last Post: FamilienVater

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)