WhatPulse Forums » Support » Client software v » Cannot find the given file, then unknown server msg Welcome back, Guest.


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Cannot find the given file, then unknown server msg
03-11-2011, 07:06 PM
Post: #1
Cannot find the given file, then unknown server msg
Hello all,

Since about 20mins I'm getting the following error message when I try to pulse:
"Het systeem kan het opgegeven bestand niet vinden." (which means 'The system cannot find the given file.'), followed by "Unknown server message, please try again later.".
It doesn't say which file could not be found.
I have tried the following:
- Token reset: gave the exact same errors, did not do anything (keycount is still the same).
- Uninstalling whatpulse and reinstalling again: still kept my keycount (wtf? Isn't uninstalling supposed to remove the program and it's data from your system?), and after trying to pulse it gave the same error. Token reset also gave the same result.
- Googled it: only gave 1 result from another forum or blog or whatever it was, one of the comments there said he/she was getting that error with an edit saying 'seems it happens a lot last days for the current version' with a link to the subforum/board this topic is in too. No topiclink or quote there. I did read it was about whatpulse.wpw or something though, haven't looked for that on my system yet. Wouldn't know what should be in anyway. Second and third page from the google results also didn't give any results.
- Pulsing on another computer (same account, other computername) worked fine.

My username is [GMOT]lucb1e (computer name Netbook1215N) and I'm running Windows 7 32bit. I'm logged in as administrator and UAC is disabled, didn't start whatpulse via rightclick>run as admin (don't think that'll help).

Any thoughts?
Maybe uninstall whatpulse manually and completely (so it forgets the keycount and account and such)?
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-11-2011, 08:50 PM
Post: #2
Cannot find the given file, then unknown server msg
lucb1e Wrote:Hello all,

Since about 20mins I'm getting the following error message when I try to pulse:
"Het systeem kan het opgegeven bestand niet vinden." (which means 'The system cannot find the given file.'), followed by "Unknown server message, please try again later.".
It doesn't say which file could not be found.
I have tried the following:
- Token reset: gave the exact same errors, did not do anything (keycount is still the same).
- Uninstalling whatpulse and reinstalling again: still kept my keycount (wtf? Isn't uninstalling supposed to remove the program and it's data from your system?), and after trying to pulse it gave the same error. Token reset also gave the same result.
- Googled it: only gave 1 result from another forum or blog or whatever it was, one of the comments there said he/she was getting that error with an edit saying 'seems it happens a lot last days for the current version' with a link to the subforum/board this topic is in too. No topiclink or quote there. I did read it was about whatpulse.wpw or something though, haven't looked for that on my system yet. Wouldn't know what should be in anyway. Second and third page from the google results also didn't give any results.
- Pulsing on another computer (same account, other computername) worked fine.

My username is [GMOT]lucb1e (computer name Netbook1215N) and I'm running Windows 7 32bit. I'm logged in as administrator and UAC is disabled, didn't start whatpulse via rightclick>run as admin (don't think that'll help).

Any thoughts?
Maybe uninstall whatpulse manually and completely (so it forgets the keycount and account and such)?

Uninstall WhatPulse then search your system for 'whatpulse.wpw' and 'whatpulse.wpw.bak', delete them, and then proceed to reinstall.

~Century0
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-11-2011, 08:58 PM (This post was last modified: 03-11-2011 09:35 PM by [GMOT]lucb1e.)
Post: #3
Cannot find the given file, then unknown server msg
- Removed whatpulse;
- A full drive search is still running, but I found the files in %appdata%\Whatpulse and removed the entire directory.
- Reinstalled Whatpulse;
- Login screen appears this time (or the "WhatPulse Setup Assistant"), but when I try to request my computers list it gives the same errors.
- The 'request computers' button disappears after the error, but I can't click login.
- Tried again (closed and relaunched program) with an unexisting account, same errors.

edit: The search didn't return any other results. I'm actually stupid, forgot to try the magic fix for all weird windows problems: rebooting! Going to try that now Smile

edit2: It took a moment longer, but same errors...

edit3: Searched through the registry, couldn't find any invalid file references.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-12-2011, 04:21 AM
Post: #4
Cannot find the given file, then unknown server msg
This is strange. Are you behind any firewalls, corporate networks, or routers?

~Century0
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-13-2011, 07:18 PM
Post: #5
Cannot find the given file, then unknown server msg
I'm behind a router, but it has always worked before (for months). Hmmm, i did update the router/modem (fritzbox has it both in one device) firmware just before I got the error. Any suggestions to check if it's that?
All other computers, who are behind the same NAT router/modem, have no problems. Though none are running Win7 like this laptop.

I'd be surprised if it's the network though. The error is in dutch so it can't be from the whatpulse servers or program, it has to be something from Windows.. Or that's just my theory...
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-14-2011, 05:34 AM
Post: #6
Cannot find the given file, then unknown server msg
lucb1e Wrote:I'm behind a router, but it has always worked before (for months). Hmmm, i did update the router/modem (fritzbox has it both in one device) firmware just before I got the error. Any suggestions to check if it's that?
All other computers, who are behind the same NAT router/modem, have no problems. Though none are running Win7 like this laptop.

I'd be surprised if it's the network though. The error is in dutch so it can't be from the whatpulse servers or program, it has to be something from Windows.. Or that's just my theory...

Mhmm. I'm going to leave this for bobL or wasted to comment on, because I'm not truly certain. Windows 7 has done a lot of strange things with WP that I've yet to figure out completely to be able to give you a full answer.

~Century0
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-14-2011, 09:16 PM
Post: #7
Cannot find the given file, then unknown server msg
Okay, thanks for the help so far!
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-15-2011, 02:00 PM
Post: #8
Cannot find the given file, then unknown server msg
Just tried from another network (schools', not using a proxy), still same problem. It's not my router...
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-15-2011, 06:16 PM
Post: #9
Cannot find the given file, then unknown server msg
lucb1e Wrote:The error is in dutch so it can't be from the whatpulse servers or program, it has to be something from Windows.. Or that's just my theory...

I'd say that makes sense. Try the other magic fix in the mythical handbook of solving all Windows problems: reinstall. Windows, not WhatPulse. Or spend days pulling your hair out trying to figure out exactly *which* part of the system is broken (maybe the router update did something to your Win configuration? I wouldn't know, I don't have a Fritzbox, so this is just wild guessing).

Anyway, looks to me like nobody here can help you.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-16-2011, 09:14 PM
Post: #10
Cannot find the given file, then unknown server msg
I won't go into the lin vs win war, already did too often Tongue

Quote:Try the other magic fix in the mythical handbook of solving all Windows problems: reinstall. Windows, not WhatPulse.
You're probably right that it would work, but it's more work to reinstall everything than spend a couple days pulling my hair out. I'm quite a configuration freak, and everything is pretty much right at the moment, only whatpulse is bugging...

Quote:looks to me like nobody here can help you.
I guessed as much, will try to fix when I got some time... which probably is not very soon. Will post here again if I find out.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  Server error: Missing input! with whatpulse 2.8.4 on Win10 Franck.Dernoncourt 3 444 09-24-2019 10:56 PM
Last Post: kolah
Bug server error sggxp 0 261 04-25-2019 04:50 AM
Last Post: sggxp
  [CLOSED] Resetting File/Program Directories? Calipup 4 1,030 10-31-2016 10:39 PM
Last Post: Calipup
  [CLOSED] Account or computer unknown! FH_3 3 3,874 05-30-2016 01:15 AM
Last Post: Zweieck2
  Server Error Missing INput Please COntact the Developers arsha99 1 1,606 07-01-2015 07:41 PM
Last Post: smitmartijn
  Server Error: Missing Input tboxley 2 2,190 05-26-2015 07:22 PM
Last Post: smitmartijn
Exclamation [UNSUPPORTED] Windows 2008 Server propphet 3 2,164 04-16-2015 07:42 PM
Last Post: nimd4
  [SOLVED] [Mac 10.10] Total keycount: unknown CJS7070 3 1,491 03-27-2015 08:56 PM
Last Post: smitmartijn
  [SOLVED] libeay32.dll and ssleay32.dll is missing? Windows 2008 server SeeEmAge 1 3,530 01-11-2015 04:18 PM
Last Post: smitmartijn
  [SOLVED] how to install whatpulse on linux server hwebb 1 2,023 01-10-2015 12:11 PM
Last Post: smitmartijn

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)