WhatPulse Forums
No interfaces listed in Ubuntu 12.10 - Printable Version

+- WhatPulse Forums (http://whatpulse.org/forums)
+-- Forum: Support (/forumdisplay.php?fid=38)
+--- Forum: Client software (/forumdisplay.php?fid=58)
+--- Thread: No interfaces listed in Ubuntu 12.10 (/showthread.php?tid=2096)

Pages: 1 2 3 4 5


No interfaces listed in Ubuntu 12.10 - drdamour - 12-26-2012 08:48 PM

pretty sure i got all the right packages although i couldn't find an openssl-devel package. Do have libssl-dev installed though. Pulsing seems to work fine. Ran the setcap command on whatpulse binary as well. It just doesn't list any interfaces

Got libpcap0.8 installed, maybe i need a diff version?

cdamour@damour:/bin$ getcap ./whatpulse
./whatpulse = cap_net_admin,cap_net_raw+eip

anyone got it working in quantal?


RE: No interfaces listed in Ubuntu 12.10 - MAX3400 - 12-26-2012 09:11 PM

You got root permissions to listen/list interface when starting WhatPulse? Can you run an ifconfig and get decent output as that same user you are trying to run WhatPulse with?

I installed these packages for networking: libpcap0.8 libpcap0.8-dev

And ran sudo setcap cap_net_raw,cap_net_admin=eip ./whatpulse


RE: No interfaces listed in Ubuntu 12.10 - drdamour - 12-26-2012 09:35 PM

(12-26-2012 09:11 PM)MAX3400 Wrote:  You got root permissions to listen/list interface when starting WhatPulse?

Not sure what this means, sorry. Is there something i can run to find out?

(12-26-2012 09:11 PM)MAX3400 Wrote:  Can you run an ifconfig and get decent output as that same user you are trying to run WhatPulse with?
yeah, ifconfig is outputting eth1 my only connection

(12-26-2012 09:11 PM)MAX3400 Wrote:  I installed these packages for networking: libpcap0.8 libpcap0.8-dev
And ran sudo setcap cap_net_raw,cap_net_admin=eip ./whatpulse

yup did that


RE: No interfaces listed in Ubuntu 12.10 - roemer2201 - 01-04-2013 07:54 PM

Did you solve the problem? I'm running into to same issues here...


RE: No interfaces listed in Ubuntu 12.10 - drdamour - 01-04-2013 08:14 PM

nope, still not working for me. open to suggestions


RE: No interfaces listed in Ubuntu 12.10 - dl1000v - 01-04-2013 11:51 PM

Do the network stats work if you run WP as root?


RE: No interfaces listed in Ubuntu 12.10 - amdathlonxp - 01-05-2013 10:22 AM

(01-04-2013 11:51 PM)dl1000v Wrote:  Do the network stats work if you run WP as root?

I'm having the same issue as well on a fresh Ubuntu 12.10 installation.
Running WP as root didn't make any difference at all.
Running it manually via the terminal doesn't return any errors that could lead to the network stats issue.


RE: No interfaces listed in Ubuntu 12.10 - dl1000v - 01-06-2013 06:11 PM

I'm not sure why it isn't seeing your interface, but I'm running 12.10 as well and it's working, so there is hope.
Maybe it's a problem with libpcap? I think I would try removing it and purging it's config files, then re-installing:
Code:
sudo apt-get remove libpcap0.8 --purge
sudo apt-get update
sudo apt-get install libpcap0.8



RE: No interfaces listed in Ubuntu 12.10 - smitmartijn - 01-07-2013 05:23 PM

Could you check whether these files exists?

/sys/class/net/eth0/device/vendor
/sys/class/net/eth0/device/device


RE: No interfaces listed in Ubuntu 12.10 - FamilienVater - 01-08-2013 12:22 AM

hi,

I checked it with the notebook that had problems with the LAN but simultaneously not with the WLAN card and *drumroll* only the "vendor" file exists, not the "device"-file.
Earlier today I checked my work notebook where LAN works, on that one both files exist.

Hope that helps...