• ¬°Welcome to the WhatPulse Forums!
Hello There, Guest! Login Register


Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 1 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Title: No interfaces listed in Ubuntu 12.10
Threaded Mode
#21
Do you run Ubuntu on a virtual machine?


Edit:
Tested with WP 2.0.4 on Ubuntu 12.10 AMD64 right now and still not working :/
 
Reply
#22
No, I'm running it on a physical machine ...
 
Reply
#23
For me with 2.0.4 WP now detects my NIC as inactive.
 
Reply
#24
does anyone have a answer yet?

I have all packages installed, but it does not pick up network adapters. I can see them in "inactive", but thats it.

Code:
"sni-qt/3440" WARN  20:15:06.148 void StatusNotifierItemFactory::connectToSnw() Invalid interface to SNW_SERVICE
Opening database file:  "/home/ben/.local/share/data/WhatPulse/whatpulse.db"
Opened database in:  240 ms
"/home/ben/.local/share/data/WhatPulse/whatpulse.wpw"
 
Reply
#25
Weird, my network interface was working fine before, but then the internet was cut off for a short period of time. Once it was back on, my previously working interface is now inactive.
 
Reply
#26
mine was working but now is not.

However, I found out today if I connect to my openvpn connection (not as main route) the wireless/wired connection then gets picked up by whatpulse, so for now I'm always connecting to the vpn so the counter works.. :-| Atleast its a way to get it working.

NetworkMonitor: Starting interface 2
pcap thread started on interface "eth1"

This is what whatpulse reports when vpn is connected.
 
Reply
#27
Thanks for that hint, this also works for me on Ubuntu 12.10 64bit with WP 2.0.4.

I use the network-manager to connect to my VPN and shortly after the VPN connection is established i get these messages and WP starts counting my traffic:

NetworkMonitor: Starting interface 2
pcap thread started on interface "eth0"

Off topic: Unfortunately there is a bug in the networkmanager which does not autoconnect to VPNs, even if the button "connect automaticly" is checked: https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+sourc...bug/280571
A fix is allready released, but I don't know it is applied in Ubuntu 13.04.
 
Reply
#28
First of all (it's a known issue), what was wrong with my thread that had been started 2 days prior to this one and second, if you will:

(04-05-2013, 06:53 PM)Sc0rian Wrote: I found out today if I connect to my openvpn connection (not as main route) the wireless/wired connection [..]

That's all nice and dandy, but how's it done? In XFCE Raring, Network Connections shows me in the VPN Connections: "Configure VPN..." and "Disconnect VPN" is greyed-out underneath it - so I'm supposed to create a new connection manually? :-0

[Image: screenshot0420201303095.png]

OpenVPN has to be installed and then bridged, or what? :f If you can't tell, I'm at a loss here. xD

Edit, 5/17/2013: Nvm., just reading through my old posts, this has nothing to do with it.
[Image: 2itq8g6.png]
^ This was cool xD
[Image: mcdty0-3.png]
 
Reply
#29
(04-05-2013, 06:53 PM)Sc0rian Wrote: NetworkMonitor: Starting interface 2
pcap thread started on interface "eth1"

This is what whatpulse reports when vpn is connected.

I too noticed this couple of weeks back. Whatpulse seems to be detecting interfaces and capturing data only if there are more than two active interfaces. It works out of the box in my netbook which has two interfaces (wired and wireless). In my PC it works only

a) if I connect to an external VPN which creates an extra active interface tun0
OR
b) after I installed vmware which activates a second interface vmnet1 upon boot.
 
Reply
#30
A VMWare interface is a great solution.

This issue is not fixed in WP 2.1, but at least we got this workaround.
 
Reply
  


Possibly Related Threads…
Thread Author Replies Views Last Post
  WhatPulse on Ubuntu not recording network metrics [solved] Code-E 2 738 11-03-2021, 10:29 PM
Last Post: Code-E
  Ubuntu issues with network stats XploD 1 739 10-20-2021, 08:21 AM
Last Post: XploD
  Whatpulse 3.2 on Ubuntu 21.04 Lieutenant_Dan 3 1,697 09-10-2021, 11:30 AM
Last Post: kitliasteele
  Modifiers key on Ubuntu Erwane 1 1,012 06-09-2021, 04:38 AM
Last Post: AdrianLaurean
  Cannot start WhatPulse using Ubuntu 19.10 Adrriii 8 7,318 11-05-2020, 02:23 PM
Last Post: Juje
  Whatpulse isn't running after upgrading Ubuntu 1geeky 0 2,238 08-06-2019, 05:46 AM
Last Post: 1geeky
  Ubuntu 16.04 and Libqt5 VanackSabbadium 0 2,640 06-09-2019, 02:24 PM
Last Post: VanackSabbadium
  [CLOSED] Network traffic not recorded on Ubuntu 16.04 LTS GnaXi 4 5,783 09-15-2016, 03:33 AM
Last Post: smitmartijn
  Ubuntu on Mac SeeEmAge 0 2,377 04-29-2016, 09:10 PM
Last Post: SeeEmAge
  Memory leak WhatPulse 2.6.3 on Ubuntu 15.04 Wouter0100 2 4,296 01-07-2016, 11:52 AM
Last Post: Wouter0100

Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)