WhatPulse Forums » Support » Client software v » no local install of the client Welcome back, Guest.


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
no local install of the client
03-27-2018, 03:24 PM
Post: #1
no local install of the client
I have 2 computers, and I do not want to install whatpulse on both. I copied the client from pc1 to USB and marked it in options as portable. I connected the USB to the second computer but whatpulse does not show the statistics from the second computer independent. It still thinks I am using computer 1.
Is there a workaround this or is it a must to install it on every computer I am using.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-28-2018, 07:42 AM
Post: #2
RE: no local install of the client
Hi,

The 'Portable Mode' is basically a way to carry around the same computer profile. Call it 'USB-Portable' or something and you depict exactly what it is. It does not automatically recognize the computer name when you start it up, it uses the name you've given it.

Why is it that you don't want to install it on the second computer? No permissions? Be aware that if you don't run the installer, network bandwidth won't work - as the installer also installs WinPcap, which is required.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-28-2018, 08:21 PM
Post: #3
RE: no local install of the client
I would prefer to have only the portable USB version on both computers, but I didn't find a way to do that without doing an install on the first pc
It would be nice if the portable client would automatically change the computer it takes statistics from, the client see you are not using the same computer but does nothing to automatically change it.
I found that I have to log out, and then log in with the new computer.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-28-2018, 09:18 PM
Post: #4
RE: no local install of the client
There's a reason why it doesn't detect the computer name and change it to that - people typically want to name their WhatPulse computers differently than their actual computer names.

If you want to have 2 computers in a portable mode, simply put the WhatPulse client on the USB stick twice. Folders named computer1 and computer2 and they'll have different settings per client instance. But again, if you don't install WinPcap on the computer, the network stats won't count.
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  My WP client refuses to stay open Afrousel 3 362 02-22-2018 07:36 PM
Last Post: smitmartijn
Question Portable mode install mac client on windows T0X1CCAT 2 842 11-07-2017 04:43 AM
Last Post: T0X1CCAT
  Client window lost all time stats Bray 0 744 08-24-2017 05:03 PM
Last Post: Bray
Bug [FIXED] BUG: Client restarts every 17 minutes due to not detecting network adapter JigglyKing37 15 5,281 07-08-2017 07:33 PM
Last Post: smitmartijn
  [2.8.1] Client freezes up entirely with no warning, preventing data from being logged wazfallout3pokeyWP 0 788 07-08-2017 03:03 AM
Last Post: wazfallout3pokeyWP
  [FIXED] Mac client causing latency every ~10 seconds bryandh 20 6,874 07-05-2017 08:27 PM
Last Post: dkuebric
Information [CLOSED] Mouse distance counter in Windows client. TigraPolosatiy 1 1,443 02-27-2017 05:30 PM
Last Post: smitmartijn
  Client crash on launch (v2.7.1) Sovex66 13 5,381 02-27-2017 09:31 AM
Last Post: Dosphal
Bug Client doing an insane amount of writing to disk Formina_Sage 4 1,982 11-04-2016 04:47 PM
Last Post: smitmartijn
  [SOLVED] Client crashes on startup v. 2.7 Win10x64 Lttngblt 11 5,171 10-08-2016 06:43 PM
Last Post: smitmartijn

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)