WhatPulse Forums » Support » Client software v » Heatmap On = High CPU Usage Welcome back, Guest.


Post Reply 
 
Thread Rating:
  • 0 Votes - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Heatmap On = High CPU Usage
11-12-2016, 12:14 PM (This post was last modified: 11-12-2016 11:20 PM by smitmartijn.)
Post: #1
Heatmap On = High CPU Usage
This is a problem that has been around for me for over a year now. When I have heatmap on sometimes Whatpulse eats up 33% of the CPU. During that time Whatpulse likes like crazy. Seems intermittent last I checked. Looking at the heatmap itself eats up my CPU.

Whatpulse .db
<redacted>

6600k @ 4.7ghz, so very fast cores.

Win 10 64bit.

Running v2.7.1 of Whatpulse

WinPCap is installed.

Running in the admin account.

No error message.

No running VMWare or antivirus.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
12-02-2016, 10:14 PM
Post: #2
RE: Heatmap On = High CPU Usage
Hi,

What time period do you have selected when this is happening?
Visit this user's website Find all posts by this user
Quote this message in a reply
02-09-2017, 06:30 AM (This post was last modified: 02-09-2017 06:31 AM by Dark_wizzie.)
Post: #3
RE: Heatmap On = High CPU Usage
(12-02-2016 10:14 PM)smitmartijn Wrote:  Hi,

What time period do you have selected when this is happening?

Hello,

It doesn't seem to matter what time period. I've tried today (with no keys logged on heatmap because it has been off) and entire of last year.

I'll be happy to provide you any more information you need. When the local Whatpulse database is removed the lag is gone.
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
03-19-2017, 07:28 AM
Post: #4
RE: Heatmap On = High CPU Usage
A bump to this thread.
Also, a note that this is the same problem I noted in the bug report sent via the app itself which you responded to yesterday, regarding the large database size.

Sorry, but the PM system on this forum is a little confusing and I'm unsure if the message sent.


Cheers
Find all posts by this user
Quote this message in a reply
Post Reply 


Possibly Related Threads...
Thread: Author Replies: Views: Last Post
  [SOLVED] Error uploading keyboard/mouse heatmap Wopian 2 303 03-17-2017 12:26 PM
Last Post: Wopian
  [FIXED] Keyboard heatmap color mix up d3ullist 1 523 06-24-2016 06:49 PM
Last Post: smitmartijn
  CPU usage spikes on OS X eithel 8 1,106 06-19-2016 01:56 PM
Last Post: smitmartijn
  Application freezing, and using 25%cpu d3ullist 8 4,610 06-07-2016 10:05 AM
Last Post: d3ullist
  Still no High DPI support ajfoegen 1 790 09-29-2015 08:05 AM
Last Post: Megachip
  2.6.1 uses high amount of 'energy' on OS X haroenv 3 1,329 09-23-2015 06:21 PM
Last Post: wootah
  Whatpulse using absurd amounts of CPU (Win10) Fusioneko 2 1,526 09-11-2015 07:37 AM
Last Post: Fusioneko
  Multi-monitor mouse heatmap Kattus 0 983 09-03-2015 12:08 PM
Last Post: Kattus
Exclamation Heatmap not working in 2.6.1 DominatorX 10 2,886 05-20-2015 05:21 PM
Last Post: sarnex
  Quick question regarding the new heatmap carolcat 30 8,093 05-17-2015 01:17 PM
Last Post: carolcat

Forum Jump:


User(s) browsing this thread: 1 Guest(s)